Een dierenambulance beginnen

Vrijwel iedereen in ons land kan een dierenambulance beginnen. Eigenlijk is dat ook altijd meer dan welkom! Vaak ziet u een dierenambulance rijden namens bijvoorbeeld de Dierenbescherming of een ander mooi goed doel. Zij verlenen elke dag weer hulp aan een ziek en / of een gewond dier. Het gaat hier om allerlei soorten dieren. De dierenambulance zorgt er middels het vervoer voor dat de dieren naar de dichtstbijzijnde hulpverlener wordt gebracht. Zoals een dierenarts of een dierenkliniek. Zo worden er jaarlijks duizenden dieren gered! Is dat niet prachtig? Dierenambulances zijn dus altijd hard nodig. 

Sponsoring en giften

Een dierenambulance ontstaat veelal door sponsoring en door middel van giften. Werkzaam in en voor de dierenambulance zijn vaak vrijwilligers. Zij zetten zich elke dag weer in voor de hulpeloze dieren in ons land. Wanneer u een dierenambulance gestart bent kunt u zich aansluiten bij de Federatie Dierenambulances Nederland. U kunt op hun website zien welke dierenambulance bij u in de buurt aangesloten zijn bij hen. Ook is er een keurmerk waarmee men kan zien dat de dierenambulance haar werk goed doet, dit keurmerk heeft Keurmerk Diervervoer.

Zelf een dierenambulance starten?

Wanneer u graag zelf een dierenambulance wilt starten kunt u terecht op de website van Zoekdierenarts.nl om meer informatie te lezen.

Reacties zijn gesloten.